top of page

Els Museus de Sabadell han organitzat expressament per al Dia Internacional dels Museus i la Nit de Museus els tallers infantils i familiars, visites guiades i actuacions al voltant dels seus continguts que es detallen a continuació per ordre cronològic.

Per a les visites guiades, cal reservar prèviament al telèfon 93 727 85 55.

DISSABTE 13 DE MAIG,

NIT DELS MUSEUS

  • A les 21:40h, Actuació de dansa “Una balena, una mà i una llimona”  a càrrec de la Companyia Hanami Danza, al Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.
     

Hanami Dansa proposa una mostra de dansa contemporània inspirada en el joc de cartes ImproK, on la investigació del moviment i el joc lliure inspiren per crear un nou llenguatge. Quin idioma parlen les mans? Les balenes? Les llimones? Una conversa que comença en solitari i un final que s'acaba...o no

  • A les 22:20 h, Sala d’actes del Museu d’Història de Sabadell.

Isla de Silencio, d’Inés Polo Merino. Lectura dramatitzada amb intèrpret de llengua de signes. A càrrec d’Anna Poquet i Meritxell del Mastro, de la companyia El Ciervo Teatre.

  • A les 23:00h, Museu d'Art de Sabadell.

(re)visibles. Artista: Xavier Nuñez i Morera i Ca l'Enredus-Actuavallès

El projecte (re)visibles posa al centre el testimoniatge oral i històries de vida de la població LGBTIAQ+ de Sabadell, la qual encara avui dia experiencia situacions de discriminació per la seva dissidència en vers l'orientació sexual o identitat de gènere. En aquesta activitat presentarem el perfil d'instagram @_re_visibles on s'anirà fent aquest mapeig de vivències amb format d'àudio i facilitarem un espai de diàleg perquè les persones puguin escoltar algunes de les experiències recollides prèviament.

Instruccions per participar en el recull i publicació d'experiències:

Si vols participar en el mapeig de (re)visibiles, pots enviar un àudio finalitzant la frase "Sóc revisible quan..." i el teu codi postal a xnunez@xtec.cat.

DIUMENGE 14 DE MAIG

  • D'11h a 14h, tallers familiars al Racó del Campanar.

Museu d'Art de Sabadell: Argila’RT

Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont: Fem un dino-globus!

Museu d’Història de Sabadell: Dissenya la teva xapa.

DIJOUS 18 DE MAIG,

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

El dijous 18 de maig, hi haurà jornada de portes obertes i visites guiades als Museus en aquests horaris:

  • A les 17:30h, Joia del Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont: “Sacre parcial del Pararhabdodon isonensis”.

 

El Pararhabdodon isonensis és una espècie de dinosaure de 66 milions d’anys d’antiguitat, trobat a Sant Romà d’Abella (Pallars Jussà). Aquest dinosaure era herbívor i deuria fer uns 7 metres de llargada, segons podem calcular a partir de la mida de les 8 vèrtebres fusionades que conformen aquest sacre parcial que aquests dies podeu veure exposat. El Pararhabdodon pertanyia al grup de dinosaures anomenats ‘bec d’ànec’(o hadrosàurids) i va ser descrit per primera vegada l’any 1983 per Lourdes Casanovas, paleontòloga del centre i pionera en l'estudi dels dinosaures del nostre país.

 

  • A les 18:15h, Joia del Museu d’Història: “Senyera del centre de Dependents del Comerç i la Indústria de Sabadell”.
     

El Centre de Dependents del Comerç i la Indústria de Sabadell, fou una entitat fundada el 1907 que aplegava dependents de comerç, de la indústria i també comptables i en general els quadres intermitjos de les empreses sabadellenques. Fou una entitat important en el context social i professional del Sabadell de l’època. Va desaparèixer el 1939, quan al final de la guerra civil els seus béns foren confiscats i el local social desmantellat. L’únic que es pogué salvar va ser la senyera.

 

Aquesta bandera es va presentar al públic el 21 de gener de l’any 1917, dia de Sant Sebastià, patró del Centre de Dependents. Hostatjada a la seu del Centre, es lluïa en totes les festes i celebracions de l’entitat.

 

  • A les 19:00h, Joia del Museu d’Art: inauguració i visita guiada a “Geòrgia & Altres Qüestions [Georgia & Other Issues]” de Xavi Ristol Orriols.

Xavier Ristol Orriols (Sabadell, 1978) és artista i docent. Llicenciat en Belles Arts i doctorant per la Universitat de Barcelona. És Docent a la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona. Geòrgia & Altres qüestions té com a punt de partida la contractació de dos treballadors georgians per a realitzar una excavació pseudo arqueològica al recinte de Ca l’Estruch, a Sabadell. La falta d’informació sobre els objectius de l’excavació, les diferències idiomàtiques i culturals entre l’artista i els treballadors i els condicionants espacials i temporals del propi treball, provoquen una sèrie de situacions i diàlegs marcats per l’ambigüitat de rols, entre l’autoria i l’autorepresentació, dels personatges. Aquesta operació dona lloc a una filmació i a un text teatral en una successió d’adaptacions que modifiquen i distancien gradualment la mirada sobre allò succeït.

 

Adquisició de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani dipositada al Museu d’Art de Sabadell.

 

 

Per a les visites guiades, cal reserva prèvia al telèfon 93 727 85 55.

Per a més informació caldrà contactar amb el museu organitzador.

Logo_Horitzontal_Negre.png
MuseuHistoriaSBDcolor.png
MAS.png
bottom of page