Els Museus de Sabadell han organitzat expressament per al Dia Internacional dels Museus i la Nit de Museus els tallers infantils i familiars, visites guiades i actuacions al voltant dels seus continguts que es detallen a continuació per ordre cronològic.
DISSABTE 18 DE MAIG,
DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS
El dissabte 18 de maig, hi haurà jornada de portes obertes i visites guiades als Museus en aquests horaris:
-
A les 18 h, Joia del Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont: Recreació de l’aspecte en vida del Dimetrodon.
Dimetrodon és un rèptil carnívor de 280 milions d’anys que es caracteritzava per tenir una gran vela a la part dorsal del cos. Us imagineu per a què servia?
Visita guiada a l’exposició temporal “Què tenim sota els peus” 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i al Pirineu”. El Dimetrodon és una recreació escultòrica d’un animal extint que forma part de l’exposició que fa un recorregut per la història de la terra d’aquest territori i que, al mateix temps, vol fer-nos reflexionar sobre la petjada de la nostra espècie en el planeta Terra.
-
A les 19 h, Joia del Museu d’Història; “Terra de cendres. La incineració ara fa 3000 anys a la necròpolis de Can Piteu-Can Roqueta”.
Fa 3.000 anys, la plana del Vallès estava ocupada per comunitats pageses que van adoptar un ritual funerari singular: la incineració. Això va significar un important canvi ideològic, perquè fins llavors els difunts eren inhumats en sepultures col·lectives excavades al subsol.
Ara, l’Equip Can Piteu - Can Roqueta reprèn vint anys de recerca arqueològica entorn de la necròpolis per mitjà del projecte El Vallès a finals de la prehistòria. Canvis i continuïtats a Can Roqueta i a l’entorn del riu Ripoll.
-
A les 20 h, Joia del Museu d’Art: inauguració i visita guiada a “SNIQUS. AMICS DE SEMPRE” de Sniqus.
Darrere del nom artístic de Sniqus hi ha el pintor búlgar resident a Sabadell, Nico Atanasov, del qual presentarem la seva obra més recent pensada especialment per al Museu d’Art.
A través d’un viatge nostàlgic als seus dies d’infantesa a la granja dels seus avis, on els animals eren els seus millors amics, l’artista ret homenatge als seus altres amics: els artistes dels llibres que va conèixer de petit. “AMICS DE SEMPRE” és un emotiu recordatori de la innocència i la inspiració que han marcat l’artista en el seu camí fins avui.
Inspirat per les paraules d'un dels millors surrealistes catalans, Modest Cuixart, sobre la seva qualitat d'imaginació i creació infinita de noves formes, decideix començar a formar part del món de l'art l'any 2003. Per al seu procés de creació, arriba un moment que tot es converteix en una vibració de colors i formes intuïtives que conviden a treure les teves pròpies conclusions més enllà del títol o de les pròpies formes. No tot el que es veu significa el mateix per a tothom. Et mostra una realitat o irrealitat que és molt teva que depèn de tu mateix si tu també la faràs teva.
Els seus punts, ratlles, cercles, laberints amagats s'uneixen per mostrar-te sentiments, escenes de la vida i més enllà, passions, fracassos i alegries, personatges motivacionals. Formes que demostren les virtuts i defectes d'aquesta experiència màgica-tràgica anomenada vida. En molts dels seus quadres tenen un doble sentit que et fan replantejar-te tota la perspectiva.
Per a més informació caldrà contactar amb el museu organitzador.
Actuacions Nit de Museus
-
A les 21:30 h, ODA, MAother Dansa al MAS.
ODA és una composició lírica en moviment destinada a lloar un espai, una idea, l'art. MAother dansa és una associació fundada l’any 2016 a Sabadell per Elisabeth Ollé, Olga Ventura i Montse Argemí. Sorgeix de la inquietud d’apropar la dansa jazz i contemporània a tots els públics produint espectacles que pretenen, a través d'aquest llenguatge corporal, explicar històries a tots els nivells. De l'estil enèrgic i dinàmic de Montse Argemí, que beu del jazz més clàssic fins a transformar-lo en el més modern i de la voluntat de l'alumnat amb més projecció professional dins el món de la dansa (other), neix aquesta associació. Amb col·laboració amb “l’Estruch. Fàbrica de Creació de les Arts en Viu”.
-
A les 22:10 h, Hanami Dansa al MHS.
Adaptació de la peça I hope, creada per Vlad Ion on sis ballarines ens transportaran a una aventura amb nit d'estrelles, mapes, motxilles i fogueres. I hope sorgeix del desig constant de trobar un nou camí i, en la seva absència, estar disposat a crear-ne un. Inspirada en el lema dels/es scouts "Sempre a punt", la peça adopta un to aventurer presentat des de l'humor i la curiositat. Situada en un espai de muntanya, la història ens mostra un viatge amb un mapa poc efectiu però amb un destí ben clar. Direcció: Priscila Garrido. Coreografia e idea artística: Vlad Ion. Assistència: Camille Hinsinger. Ballarines: Norah Vez, Claudia Ortiz, Claudia González, Martina Caraltó, Ari Garmedia, Berta Bizar.
-
A les 22:50h, Duet de flauta i saxo al Museu de l’ICP.
El duet Bri d’Aire, format per Martí Comas i Alba Comasòlivas, ofereix una Nit Cinèfila amb un repertori que inclou temes de John Williams, Ennio Morricone, ABBA i altres compositors, capturant la màgia de la música de cinema des de Jurassic Park fins a Encanto.
DIUMENGE 19 DE MAIG
D’11:30 a 13:30 h, Tallers familiars als diferents Museus:
-
Al MAS, SNIQUS. AMICS DE SEMPRE. Taller familiar de pintura.
-
Al Museu de l'ICP, Caminant entre Dimetrodons. Fes unes petjades per posar-te a les mans que et permetran caminar com si fossis un dimetrodon de fa 280 milions d’anys.
-
El MHS, Taller familiar de cistelleria prehistòria per a famílies amb infants a partir de 6 anys.